Evo, ja se ne slažem
Najozbiljnije.
Što se mene tiče, trčanjem u mestu dobiješ većinu negativnih efekata trčanja (opterećenje za zglobove, "nabijanje"), a ne dobiješ mnoge dobre efekte trčanja.
To skakutanje u mestu može da bude delić treninga, ali nikako čitav trening i ja ga ne bih radila dugo.
Što se Tae Bo i sličnih simatičnih treninga koje možeš takođe da radiš kod kuće - nije to uopšte toliko komplikovano da ne možeš da naučiš uz video snimak, niti si toliko teška (a nisi ni stara i bolesna) da je to opasno za tebe da radiš samostalno. OK, bolja je atmosfera ako odeš da radiš u fitnes centru, pa je tamo glasna muzika, svi oko tebe skaču - odmah ti skoči i motivacija.
Kod kuće moraš malo da se potrudiš za motivaciju, ali zamisli koliko tek treba mentalne snage da se nateraš da trčiš u mestu sama sa sobom...
Tae Bo nije komplikovan niti se tamo rade nekakvi opasni pokreti. UZ to, instruktor na video snimku lepo objašnjava pokrete, a ti si dovoljno odrasla i svesna da možeš i sama sebe da kontrolišeš i koriguješ. Na primer, ako on kaže da čučanj radiš tako što gurneš zadnjicu unazad i paziš da kolena ne prelaze nivo prstiju na nogama, to ti stvarno možeš da iskontrolišeš i sama. Ni na treningu u fitnes centru gde vežba vas 20 neće trener baš od vežbe do vežbe da koriguje svakoga ko vežba.
Izvini što ti rušim Sneška, ali ja zaista mislim da je trčanje u mestu bezvezan terning, a pogotovo je bezvezan kao jedini trening. Radije vežbaj malo Tae Bo, zumbu ili nešto slično, i radi malo trbušnjake, vežbe za leđa, vežbe za ruke, noge...
I dosta istezanja!!!
Sve najbolje ti želim