Dry Cooker Koristim ga vec 3 godine i preporucujem ... jedino sto nije veliki pa se ne mogu najesti vise od dve osobe. Medjutim, ako u njemu pravim jedno od jela za 4 osobe, pecurke recimo, onda je dovoljan. Drugo jelo strpam u rernu, ili kuvam u obicnoj serpi i uz ovo iz DC - svi se najedemo
Hrana je brzo gotova, max 15 minuta .. a bude peceno-bareno, samo sebe obari, a samo se dno DC premaze uljem da se ne zalepi to sto kuvamo. I samo se drmusa putem ruchke s vremena na vreme.
Kad samoj sebi pravim ruchak - poredjam nekoliko sampinjona, iseckan krompir, na stapice secenu sargarepu, eventualno 1 parcence belog mesa .. posolim, zabiberim, nakapam uljem, stavim 5-6 celih oljustenih cenova belog luka .. i za 15 minuta imam savrsen rucak.
Fimka napisao:Pečeni krompiriako ih volite i nećete da ih se odreknete, možete da ih spremite na sledeći način- sa minimumom ulja a maksimumom zadovoljstva
krompir se iseče na krupnije kocke i obari u slanoj vodi 10ak minuta- ne više, da se ne bi raspadao!
Onda se u jednoj zdeli pomeša- 3-4 kašike ulja, vegeta, malo aleve paprike... ma koje god začine želite!
Krompirići se uvaljaju u ovu smesu i poslažu se na peki papir i zatim zapeku u rerni!
Budu super, kao da su kompletno pečeni u ulju, a u stvari nisu...
Ovo obožavam
i zdravije je 1000 puta od pomfrita!
To je mnogo komplikovano, probala sam jednom. Usput se prljaju dve stvari, tepsija i serpa .. i plus u toj vodi u kojoj se bario krompir, ode sve iz krompira.
Vegetu nikad ne koristim, po meni je bolje osoliti i staviti suve zacine po ukusu. Uz krompir ide ruzmarin, persun, beli luk, biber, aleva ..
Slusaj ti mene, ovako uradi - spremi tepsiju (ja koristim tefal, i ako kazu da je kancerogen, ali mi to vise lici na propagandu)
Iseckaj krompir na 'pomfrit' dimenziju i ubaci u pleh. Odozgo nakapaj ulje, posoli, zabiberi, stavi persun - i rukama sve izmesaj da se svaki komad krompira oblozi. Ja stavim i nekoliko cenova belog luka, obozavam ga, a pecen ne 'smrdi' .. Rernu si zagrejala na 200 i ubaci .. posle 10-ak minuta izvadi tepsiju da promesas krompir, ono sto je na dnu da se zameni sa onim krompirom s vrha .. promesaj jos jednom kasnije .. i dezuraj da krompir ne pregori. Kad pocne da 'hvata' boju sigurno je pecen, ali ipak proveri bockanjem. Meni tako uvek ispadne savrseno.
lulu napisao:Zgusnjavanje corbi bez brasna i zaprski se dobija tako sto dodate 500g iseckanih tikvica (tamno zelenih, one nisu gorke) pred kraj kuvanja (jer se one jako brzo raskuvaju). Kad se raskuvaju one zgusnu corbu i zaprska nije potrebna. Ne menja ukus corbe, ali je bitno obogati vitaminima.
Chorba moze da se zgusne i prosom .. oljustenim, naravno .. dovoljna je jedna soljica (ovo vec zavisi od kolicine vode u corbi) opranog prosa - pa da posle 15 minuta on bude raskuvan a corba gusta. Stavlja se na kraju, bukvalno 15-20 minuta pred kraj kuvanja.