Na osnovu licnog iskustva, znam da utrljavanje gelova ,
krema i mazalica razlicite prirode vrlo malo doprinese smanjenju celulita bez adekvatne ishrane i vezbanja.
Celulit nit smo dobile za 15 dana, niti cemo ga ukloniti za to vreme
Caj od kukuruzne svile je jedan sjajan napitak, koji moze da potpomogne dosta razbijanju celulita.
Nabavlja se u svakoj malo boljoj biljnoj apoteci i mislim da nije ubistveno skup.
A od preparata koji lepo i kvalitetno deluju , ja bi preporucila
Thiomucase gel - Hemofarm
( ranije je to bila krema koja je mizerno kostala, a posto se ispostavilo da odlicno deluje,
pretvorili su kremu u gel i sad kosta oko 10 Eura u apoteci)
Ako same radite utrljavanje, gledajte da to ne bude pregrubo, da ne napravite sebi modrice,
i da vodite racuna o eventualno prosirenim venama.
Pre svakog utrljavanja , prvo uradite neki lagani piling, da oslobodite put kremi u dublje slojeve ( ne morate to svaki put raditi, ali svako trece nanosenje anticelulit kreme propratite sa pilingom)
Ako idete kod masera , idite kod nekog ko je zaista za to strucan ( pozeljno fizioterapeut),
a ne priucen.
Nadjite masera koji ce vam obavezno izmasirati :
stomak ( za pocetak), a onda ce krenuti od stopala, do sedalnog dela ( pokretanje limfe ).
Ukoliko vam je pritisak jak i osetite bol, obavezno to kazite
odmah svom maseru.
Ako vam se pojavi i najmanja modrica - odustanite od tog "profesionalca".
I jos jedan preparat se meni pokazao kao odlican :
Anesi - Lipoaminocel- krema koja zagreva prilikom masaze , mozete potraziti u radnji za profi kozmeticare ,
u firmi "Karika"( Karika Group DOO Palmoticeva br.25 Radno vreme 9-17h, subotom 10-15h Tel. 011- 3346270)
i ukoliko bas imate para u visku:
Clarins - Body Shaping Cream
kosta prilicno, ali je dobar preparat!
u zavisosti od stadijuma u kome se celulit nalazi i od vremena koje je proteklo od njegovog formiranja,
zavisi i kolicina masaza koje ce biti potrebne da se on smanji
sa masazama pocnite kad se vec priblizite ciljanom broju kg, a sa vezbama mnog, mnogo ranije
ako vam jos nekims avetom mogu pomoci - tu sam!