Moderator napisao:Laneno seme je jedan od "tradicionalnih" čistača creva i može se koristiti na više načina.
1. Potapanjem 2 kašičice u toplu vodu 1 sat a zatim konzumiranje vode je najbezbolniji (tečnost se procedi i zajedno sa semenkama baca u baštu pa dobiješ lepo laneno polje naredne godine )
2. U 2 dl tečnosti se kuva na laganoj vatri kašičica lanenog semena dok se voda ne upolovači. Semenke se raspadnu a dobijena masa je prilično sluzava i prilično... hmmm... kao bih opisao... pa da... sluzava... U svakom slučaju, dobijeni decilitar se pije između obroka (ne na prazan stomak) sa sve raspadnutim semenkama (ništa se ne cedi niti baca) a rezultati su "vidljivi" već za nekih desetak sati (prilično efikasna stvar, isprobana )
3. Možda najelegantnije rešenje: Blago se proprže (mada mogu i sirove) lanene semenke i samelju u mlinu za kafu... Kafena kašičica praha se dodaje posipanjem preko jeli više dana (nema kontraindikacija) i obezbeđuje odlična i probava a i extra omega 3 masne kiseline (laneno seme je jedino koje ih sadrži od svog biljnog sveta).
Sve tri stvari su isprobane, rade, sigurne su... i dovoljno je samo da odabereš ono što tebi odgovara (budući da si mlada - savetujem trojku... i to na duge staze )...
pozd
M
Hvala i tebi.Uh,tako sam i ja gledala u onu sluzavu tečnost koju sam trebala da popijem,mislila sam da ću povratiti sigurno,medjutim isto je kao obična voda,skroz neutralno,bez mirisa i ukusa.lenka debelka napisao:Hej, jasmina, pozdrav! pre par godina sam imala tih problema i upravo mi je laneno seme pomoglo. nisam se baktala sa pripremom vec sam svako jutro na prazan stomak uzela kasiku semena, stavila u usta u popila casu vode. prvi put sam gledala u onu kasiku kao u zabu, ali zacudjujuce lako se popije. Eto mene prve u redu za kupatilo sledeceg jutra.
Hvala na savetima.Evo juče sam posle 4 dana imala stolicu. Kod mene ne pomaže ni kafa (provereno) niti bilo šta što "normalnim" ljudima pomaže kada imaju taj problem.Probala sam sve što je mojoj mami pomagalo kad god je imala tih poteškoća,njoj recimo pomogne hladno mleko,čorba od zelja,slatka crna kafa,šljive...meni ništa od toga.Nisam još uvek 100% sigurna,ali čini mi se da su breskve jedino što "radi" u mom slučaju jer sam 2 puta nakon što sam ih jela išla u wc narednog dana,danas sam ih večerala,pa videćmo,ako sutra budem imala sreće,da,definitivno su to breskve.IVANA002 napisao:Ja mislim da je najgore to kad se čovek suzdrži. Ja kad to uradim nekad, jer mi je isto neprijatno da se "praznim" u gostima ili javnom WCu, posle toga narednih dana imam problem.
Prepodručila bih ti čaj od đumbira, ima da se kupi u granulama, pa se može rastvoriti i u hladnoj vodi, ako ti se ne pije toplo. Uz to sam čula i da je zdrav, pa probaj možda ti pomogne.
Meni pomaže i crna kafa, ali ne znam baš koliko je ona preporučljiva.
hm,ovo mi je prosto neverovatno. Procitala sam 3 miliona stranica na internetu i svuda piše da laneno seme pomaže u prevenciji raka debelog creva (kao i mnogih drugih vrsta raka) i raznih crevnih infekcija,a ti mi kažeš da se povezuje sa Kronovom bolešću (što je,koliko ja znam,crevna infekcija).Nema šanse. Za senu ok,znam da nije zdrava i da konzumiranjem sene nastaje problem još veći nego ranije,uverila sam se u to,zato sam i tragala za sigugrnim a bezbednim rešenjem i voilà! - laneno seme! Zdravo,bezbedno,preporučljivo! Pomaže u lečenju mnogih bolesti,kao i u prevenciji istih i jako je poželjno svakodnevno konzumiranje! Smatram da ne preterujem,ujutro popijem tu tečnost i za doručak jednu kašiku pomešam sa žitaricama i to je to...Stolica redovna,sve ok. Nekad dodam i u ručak ako imam jogurt ili nešto u šta mogu da umešam semenke. Mislim da ne preterujem i da nema opasnosti.čak ga povezuju sa Kronovom bolešću (i senu).
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.