moja keva je 1931 godiste. uvek je imal problema sa kilazom iako joj nikad nije bio problem dase pridrzava dijete (dok traje). Naime, prosle godine je bila jako bolesna i obzirom da je lezala skoro 2 meseca zbog kicme:
1. dosta se ugojila
2. izgubila je i ono malo kondicije sto ima "tupajuci" po kuci (kako ona kaze)
3 sto mi je najteze palo, potpuno je klonula duhom i nekako se smorila, kao neka depresija, bezvoljnost, nebitno je sve, samo kuka na zivot i starost.
Bas tih dana meni jedna moja drugarica dodje na kafu (vidno smrsala) i isprica mi da je koristila NERU. Da je extra, da se koza regenerise, da nisi gladan, da kosa dobija sjaj, da nokti jacaju.... da moram i ja to da probam itd.
Normalno pronadjem se u toj prici i zamolim je da kupi i meni jednu bocicu SIRUPA (s`namerom da ja to odradim tek kad uzmem g/o). Medjutim kako ja non-stop radim nemam uslove i da odrzim tih 10 dana DETOKSIKACIJU. Znajuci da moja keva BEZ PROBLEMA odradjuje MESECEVU DIJETU (gde se isto gladuje po 24h) ukapiram da je ova prica sa NEROM mozda pravi nacin da DIGNEM kevu iz psihickog stanja u koji je zapala i ne ume da se iscupa.
Odnesem ja jedno vece kevi brosuru o NERA DETOKSIKACIJI, da cita kad vec lezi, cisto da vidi i da mi kaze sta misli o tome da li je dobro da ja to drzim kad odem na odmor, jer sam porucila od drugarice za sebe jednu bocu? Posle par dana pocne keva dase raspituje.... i naravno: Shiltanjem, laskanjem i podilazenjem vezanim za njen karakter (koji stvarno jako cenim i postujem jer ga IMA) uspem ja kevu da ubedim da PRIMI BOCICU SIRUPA kao poklon od mene (drugarica mi je u medjuvremenu kupila i donela) i da kad bude pozelela da je proba - proba.
Mogu vam reci:
* Moja keva i da nije htela da ustane (kao sto i nije, zbog pomenute dvomesecne bolesti) morala je da TRCI u wc vise puta u toku 2-3 sata koliko joj je trajalo to jutarnje ciscenje. Time je povratila izgubljenu kondiciju i ne primecujuci!!!
* Cim su joj proradila creva i kondicija se vratila, vratio se i njen DUH sto i jeste meni bilo NAJVAZNIJE.
* Naravno njoj su kao posledica toga bili smanjeni kilogrami sto joj je dodatno pomagalo da vrati izgubljenu snagu i da se povrati kondiciono i mentalno. Izdrzala je 12 dana prvi put i izgubila oko 14kg.
Drugi put je ponovila krajem prosle godine i opet je izdrzala ceo proces sve po pravilu kako pise u "svesci". Mislim da su joij se u medjuvremenu vratila 3-4 kg. od prvog puta. Ovoga puta je smrsala oko 8kg.
Njoj je najvaznije to sto joj je dugogodisnja hronicna opstipacija (znaci ZATVOR, lenja creva), sada ruzna proslost. Ide (normalno za nju) svaki 2-3 dan, sto je nekada zanju bilo nepojmljivo.
-------Izvukla je zakljucak iz svega da su njen problem ustvari bila LENJA CREVA.
Sada mi kaze da planira opet oko nekog posta (koji prvi dolazi, ne znam) da ponovi opet jer joj je jako dobro.
E sad ja se plasim za nju jer ipak ona ima "lepe"godine i ne bi mozda trebalo tako rigorozno da se izgladnjuje a opet ako njoj to prija i njenom zdravlju.....ne znam. Savetujem joj da uvede NERU samo kao jedan obrok- vecernji, dali ce me i poslusati znacu uskoro.
Eto drage moje, to vam je prica o mojoj kevi koja je vec 2 puta izdrzala po 10 i vise dana bez hrane a 1931 je godiste. Pa nju kad vidim koliko joj je vazno da se oseca dobro pitam se kad sam ja to prsla sa mozgom da mi nije bitno vise nista od svega onoga za cim sam nekada bukvalno ginula!?