Melisice, misli da bi tebi prijalo da ubaciš hiit trening. Ti si mlada, nemaš zdravstvenih problema i nemaš mnogo viška, pa samim tim možeš sebi da dozvoliš napor kao što je hiit.
Sobni bajs je odličan za hiit, ali naravno ne radi se 45 minuta u cugu.
Predložila bih ti ovakav ritam treninga 3-4 puta nedeljno (svaki drugi dan):
1. 15 minuta vožnje sobnog bicikla, i to 5 minuta tempom od 22-25km/h, 5 minuta hiit (naizmenično 30 sekundi vrlo brzo oko 40km/h pa 30 sekundi normalnim tempom), i onda opet 5 minuta normalnim tempom od 22-25km/h. Gledaj da ti puls u vreme intenzivne vožnje ne prelazi 150. Opterećenje treba da bude neko srednje i nemoj da ga pojačavaš u toku vožnje (ne treba ti da bilduješ butine), ne treba da ti bude teško da okrećeš, ali ne smeš ni da imaš osećaj kao da veslaš u prazno, nego pokušaj da podesiš da bude osećaj kao da voziš napolju na ravnom.
2. posle sobnog bicikla bih predložila 8 minuta Tai Bo (imaš link na Tai Bo temi
3. na kraju istezanje sa Cindy
ako ti je mnogo, slobodno izbaci Tai Bo, ali mislim da ćeš ti to sve lepo moći da izdržiš, a vremenski ti izađe čak i malo manje nego što si ti planirala, a efektnije je
Možemo da se dogovorimo ovako - ti sutra (u petak) lepo izmeri težinu i obime, pa odradi treninge u petak, nedelju, utorak i četvrtak. Onda sledećeg petka ujutro ponovi merenje, pa da vidimo kako dalje. I obavezno mi javljaj kako ti se kreće puls u hiit treningu, to nam je važno.
Posle prve nedelje možemo malo da izmenimo program.
Ovo dete mi skače po glavi. Napisaću ti na noćas za ishranu, kad budem mogla na miru da kuckam.